Tidligere vindere

Yngre Reumatologers foredragskonkurrence 2017

Yngre Reumatologer præsenterede igen i år foredragskonkurrence ved DRSs årsmøde.

Som noget nyt i år var der præmie til alle udvalgte oplægsholdere i from af betalt deltagelse i DRS årsmødet.

Der var mange flotte indsendte absracts og de udvalgte foredragsholdere var:

Kresten Krarup Keller

René Cordtz

Signe Møller-Bisgaard

Simon Krabbe

Søren Andreas Just

YR foredragskonkurrence compressed

Desuden var der en præmie på 5000 kr til den bedste formidler og vinderen var:

Søren Andreas Just

DSC 0012

Stort tillykke til alle og mange tak for en fremragende foredragskonkurrence!

På vegne af YR

Tue Wenzel Kragstrup

 

Yngre Reumatologers foredragskonkurrence 2016

Vinder: Anne Troldborg.

 

Yngre Reumatologers foredragskonkurrence 2015

Yngre Reumatologer afholdt igen i år den traditionsrige foredragskonkurrence ved DRSs årsmøde, hvor de udvalgte foredrag på fornemste vis demonstrerede, at der er aktiv forskning i gang i hele landet og at reumatologien spænder meget vidt.

Reglerne for konkurrencen var simple; der var plads til fem deltagere, som alle havde præcis 9 minutter til at formidle deres forskning. Dommerpanelet stillede herefter ét spørgsmål. Den bedste formidler vandt konkurrencen. Ud over æren vandt de 3 bedste deltagere hhv. 5000, 3000 og 2000 kr.

De udvalgte abstracts var,

René Cordtz: Risk of virus-associates malignancies in female arthritis patients treated with biological DMARDS

Signe Rifberg-Madsen: Pain mechanisms in patients with inflammatory arthritis: a nationwide cross-sectional Danbio registry survey

Tue W. Kragstrup: The IL-20 receptor axis in early rheumatoid arthritis: novel inflammation-independent links between rheumatoid arthritis-associated autoantibodies and radiographic progression

Martin Andersen: Synovial explant inflammatory mediator production correspond to rheumatoid arthritis imaging hallmarks: A cross sectional study

Pernille H. Duhn: Distribution of Mitochondrial Haplotypes in a group of Patients with Rheumatoid Arthritis

  

Det kyndige dommerpanel bestod af Hanne Lindegaard, Ellen Hauge og Gina Kollerup. De kom sammen med publikum på en svær opgave med at kåre vinderne, da alle foredrag var fremragende. Efter grundig stemmetælling kunne der konstateres fuld enighed mellem dommere og publikum.

Vinderne blev,

1. Tue W Kragstrup

2. Martin Andersen

3. René Cordtz

Tillykke til vinderne!

Og tak til dommerne og Forskningsudvalget for deres velvillige arbejdsindsats.

Niels Lomborg og Laura L. Johnsen

Yngre Reumatologer

                     

for151 for15
 
 
 
Yngre Reumatologers foredragskonkurrence 2014
 
Yngre Reumatologer afholdt igen i år den traditionsrige foredragskonkurrence ved DRS årsmøde, hvor de udvalgte foredrag på fornemste vis demonstrerede, at der er aktiv forskning i gang i hele landet og at reumatologien spænder meget vidt.
 
Reglerne for konkurrencen er simple; der er plads til fem deltagere, som alle har præcis 9 minutter til at formidle deres forskning, hvorefter dommerpanelet kan stille ét spørgsmål. Den bedste formidler vinder konkurrencen. Ud over æren er der hhv. 5000, 3000 og 2000 kr. til vinderne.
 
Forud for årsmødet er de fem deltagende abstracts blindet udvalgt af DRS Forskningsudvalg. Alle de indsendte abstracts var rigtig gode, og udvælgelsesløbet derfor meget tæt. De udvalgte til foredragskonkurrencen var:
 
Rie Harboe Nielsen:
Tendon stiffness as a possible new diagnostic test to distinguish classic Ehlers-Danlos Syndrome patients from Benign Joint Hypermobility Syndrome patients.
 
Rasmus Klose-Jensen:
Subchondral bone remodeling, but not bone mass, is increased in local early stage lesions of the osteoarthritic human hip joint as studied by design-based stereological estimators.
 
Pil Højgaard:
Association between tobacco smoking and response to tumor necrosis factor alpha inhibitor treatment in psoriatic arthritis: results from the DANBIO registry.
 
Lykke Ørnbjerg:
Impact of tumor necrosis factor inhibitor treatment on hand bone loss in rheumatoid arthritis patients treated in clinical practice. Results from the nationwide Danish DANBIO registry.
 
Aysun Yurtsever:
Spontaneous ankle and knee fractures in rheumatoid arthritis: a case report study.
 
Det kyndige dommerpanel bestod af Hanne Lindegaard, Ulrich Fredberg og Berit Schiøttz-Christensen og de kom sammen med publikum på en svær opgave med at kåre vinderne, da alle foredrag var fremragende. Efter grundig stemmetælling kunne der konstateres fuld enighed mellem dommere og publikum, og vinderne blev
 
1. Aysun Yurtsever
2. Lykke Ørnbjerg
3. Rie Harboe Nielsen
 
Tillykke til vinderne!
Og tak til dommerne og Forskningsudvalget for deres velvillige arbejdsindsats.
 
Simon Krabbe og Laura L. Johnsen, YR.
 
 
Pelotte 2014s-19
 

 
Yngre reumatologers foredragskonkurrence 2013
 
 
Der foregår mange spændende ting blandt græsrødderne inden for reumatologien. Ved YRs traditionelle foredragskonkurrence havde vi i år 11 tilmeldinger. Læg dertil at en del ph.d. studerende blandt bestyrelsens medlemmer er udelukket fra at deltage, og du har et meget videnskabeligt aktivt vækstlag. Og hvis du var til årsmødet, er du givet ikke blevet skuffet! Igen i år var der 5 fremragende foredrag, hvor deltagerne fremlagde deres spændende forskning.
 
 
Reglerne for foredragskonkurrencen er simple. 5 deltagere udvælges af DRSs forskningsudvalg til at holde oplæg på årsmødet. Hver deltager har præcis 9 minutter til at præsentere sin forskning.
 
Den bedste formidler vinder konkurrencen. Ud over æren er der hhv. 5000, 3000 og 2000 til de tre bedst placerede. Fordi konkurrencen om deltagelse er så hård, tilbydes de, som ikke udvælges, at deltage med en poster, hvilket alle lykkeligvis valgte. Tak for det. De udvalgte til foredragskonkurrencen var:
 
 
Martin Andersen:  
”Colour doppler Ultralyd er associeret til synovial patologi i biopsier fra hændernes led i leddegigt patienter - et tværsnits studie”
 
 
Simon Krabbe:  
”Vurdering af knoglemarvsødem ved reumatoid artrit på MR af håndled og MCP-led”
 
 
Kresten Keller: 
”Lokal og systemisk effekt af Zolendronsyre og parathyroidea hormon i en model for reumatoid artrit.”
 
 
Sophine Krintel:  
”CD6 binding protein protein associeret med effekt af TNF-hæmmere hos danske patienter med reumatoid artrit.”
 
 
Julie Lausten:  
”OX-40 og OX40 ligand i reumatoid artrit.”
 
 
Til bedømmelse af foredragene havde vi ud over publikum hjælp af et dommerpanel, som i år bestod af Anne Voss, Lars Juul og Lene Dreyer. Tak for hjælpen.
 
Efter grundig stemmeoptælling vandt Martin Andersen. Kresten Keller endte på en flot 2. plads og Julie Laustsen blev nummer 3.
 
 
Tillykke til alle deltagerne.
 
 
Annemarie Lyng og René Østgård, YR
 
 
Foredrag2013    
 
 

Yngre reumatologers foredragskonkurrence 2012
 
Yngre reumatologer afholdt igen i år den traditionelle foredragskonkurrence, og lad det være sagt med det samme: Hvis deres evne til at holde et foredrag kan tages som udtryk for evnerne i klinikken, er der nogle fremragende reumatologer på vej!
 
Reglerne for foredragskonkurrencen er simple. Der er plads til 5 deltagere, som hver har 9 minutter til at præsentere sin forskning. Den bedste formidler vinder konkurrencen. Forud for årsmødet har DRS forskningsudvalg udtaget de bedste blandt de indsendte abstracts. For at der ikke skal opstå tvivl om upartiskhed, er medlemmer af YRs bestyrelse udelukket fra at deltage. I år havde vi besluttet at afholde konkurrencen uden sponsor, så der var hhv. 5000 kr., 3000 kr. og 2000 kr. til vinderne. Søgningen om at komme med var stor, så der var desværre ikke plads til alle. De spændende oplæg, som blev udvalgt til fremlæggelse på årsmødet var.
 
Lykke Ørnbjerg: ”Prædiktorer for radiologisk progression hos patienter med reumatoid artrit behandlet med TNF-inhibitorer. Resultater fra DANBIO databasen.”
 
René Poggenborg: ”Psoriasisartrit: reduktion i MR-påvist inflammation under adalimumab behandling - Implementering af PsAMRIS scoringsmetoden i et follow-up studie.”
 
Ali Theibich: ”Forekomst af demyeliniserende neurologiske tilstande ved anti-TNF alfa behandling.”
 
Christoffer Tandrup Nielsen: ”Immunkomplekser cirkulerer bundet til plasma mikropartikler i systemisk lupus erythematosus og er associeret med autoantistofprofil og komplement aktivering.”
 
Kresten Keller: ”Knogleformation og knogleresorption i en model for reumatoid artrit.”
 
Til bedømmelse af foredragene havde vi udover publikum hjælp af et dommerpanel, som i år bestod af Anne Voss, Lars Juul og Ulrich Fredberg. Det blev 5 fremragende foredrag og afgørelsen blev meget tæt.
 
I sidste ende blev Lykke Ørnbjerg nr. 1, Christoffer Tandrup 2’er og Kresten Keller endte på en flot 3. plads.
 
Tak til dommerne og DRS forskningsudvalg. Tillykke til alle deltagerne. Det er bestemt ikke nemt at få sit budskab ud på 9 min. Som en tidligere præsident i USA, Woodrow Wilson sagde: "It depends. If I am to speak ten minutes, I need a week for preparation; if fifteen minutes, three days; if half an hour, two days; if an hour, I am ready now."
 
René Østgård, formand YR

 
Yngre Reumatologers foredragskonkurrence 2011
 
1. Sophine Krintel med foredraget 
IDENTIFICATION OF POLYMORPHISMS ASSOCIATED WITH TREATMENT RESPONSE TO TNF ALPHA INHIBITORS IN DANISH RHEUMATOID ARTHRITIS PATIENTS USING GENOME-WIDE ASSOCIATION SCAN
2. Stinne Greisen med foredraget 
Increased levels of soluble Programmed Death 1 (sPD-1) and its soluble ligand (sPD-L1) in early rheumatoid arthritis are associated with disease activity and progression.
3. Signe Møller-Bisgaard med foredraget 
THE EFFICACY OF ACTIVE PHYSIOTHERAPY VS. PASSIVE/NO INTERVENTION FOR PAIN RELIEF IN PATIENTS WITH RHEUMATOID ARTHRITIS: A SYSTEMATIC LITERATURE REVIEW AND META-ANALYSIS

 
Yngre Reumatologers foredragskonkurrence 2010
1. Jens L. Olesen med foredraget
Sclerosing treatment with Polidocanol for chronic Achilles tendinopathy – a randomized control trial.
2. Christoffer Tandrup Nielsen med foredraget
Distinct features of circulating microparticles in systemic lupus erythematosus – new clues to pathogenesis?
3. Mette B. Axelsen med foredraget
DYNAMIC GADOLINIUM ENHANCED MAGNETIC RESONANCE IMAGING ALLOWS ACCURATE ASSESSMENT OF THE SYNOVIAL INFLAMMATORY ACTIVITY IN RHEUMATOID ARTHRITIS KNEE JOINTS – A COMPARISON WITH SYNOVIAL HISTOLOGY.
p1030285p1030287

 
Yngre Reumatologers Foredragskonkurrence 2009
 
1. Anne Friesgaard Christensen med foredraget
”Surfactant protein D is decreased in rheumatoid arthritis”.
2. David Schefte med foredraget
“Comparison of an open source touch screen with paper versions of the Bath Measures on AS Disease Activity Index (BASDAI), Function Index (BASFI), Visual analogue scales and the Health Assessment Questionnaire (HAQ)”.
3. Bente Glintborg med foredraget
“Male gender, low baseline disease activity and good treatment response are predictors of treatment continuation in 770 patients with ankylosing spondylitis treated with anti-TNF-therapy. Results from 8 years of surveillance in the nationwide DANBIO Database”.
  
Fra venstre: Bente Glintborg, Mette B. Axelsen (fra YR) og Anne Friesgaard Christensen

 
Yngre Reumatologers Foredragskonkurrence 2007
 
1. Lene Surland Knudsen
2. Anne Duer
3. Charlotte Wiell